Pink Bow Tie

Jumaat, 7 Jun 2013

[k-drama] Can You Hear My Heart

hye salam satu malaysia

baru jer habis tgk cerita nie..cerita ni tahun 2011,mungkin ada diantara anda dah tgk heheeh tapi ekin baru tgk..yer la dulu susah nak tgk kdrama ni..kecuali tgk kat tv jer..ok cerita ni mengenai cha dong joo yang pekak kerana terjatuh semasa memanjat rumahnya dan  beliau terkejut kerana bapa tirinya telah membunuh datuk kesayangannya..dan ketika beliau besar cha dong joo berpura2 seperti dapat mendengar seperti org biasa.

bong woo ri pula  dijaga oleh ibu yang pekak dan ibunya telah berkahwin dengan seorang yang perangai seprti org bodoh ataupun lembab ..bapa barunya itu mempunyai seorang anak bernama bong maa roo..tetapi bong ma roo malu kerana mempunyai bapa yang bodoh..dan tak suka bong woo ri sebagai adiknya..

suatu hari satu kejadian buruk telah terjadi dan ibu bong woo ri telah mati di kilang kerana kebakaran dan kilang itu adalah kepunyaan bapa tiri cha dong joo..mereka telah menyalahkan bapa bong woori  atas kebakaran kilang itu..untuk menyelamatkan ayahnya ,bong ma roo telah memohon supaya bapanya diselamatkan..beliau telah berjumpa dgn mak cha dong jo untuk meminta bantuan dan wanita itu bersetuju untuk menolongnya dengan syarat menjadi anaknya..sebenarnya mak cha dong joo mahu membalas dendam kerana dia telah mengetahui bahawa bong ma roo adalah anak suaminya dengan wanita lain..

oleh itu bong ma roo telah meninggalkan keluarga dan menyuruh supaya bong woo ri menunggunya..16 tahun berlalu,bong ma roo telah menukar namanya sebagai jang joo ha telah kembali ke korea bersama cha dong joo dan emaknya untuk membalas dendam kepada bapa tirinya..disini bermulanya percintaan antara cha dong joo dan bong woo ri..adakah bong woo ri dapat berjumpa dengan bong ma roo setelah menunggu 16 tahun..segala rahsia  akan terungkai..heheeh malas nak taip pjg2 ..korang tgk la sendiri nanti x suspen kalau cerita semua kan..tapi jgn risau ending dia happy ...
The love story of Cha Dong-joo (Kim Jae-won), man who's been rendered deaf after an accident but pretends he can hear, and Bong Woo-ri (Hwang Jung-eum), a woman who's intelligent but pretends she's dim-witted to protect the dignity of her mentally handicapped father. She has been looking for her step brother, Bong Ma-roo, who has ran away for 16 years. What she soon finds out is that Jang Jun-ha (Namgoong Min), Cha Dong-joo's brother, is Bong Ma-roo himself.


kredit
google/can you hear my heart


Tiada ulasan:

Catat Ulasan